Pangolin software controll

Pangolin Software Controll vodeći je svjetski software za rad s laserskim sustavima. Osim što ga koristi, Prolight je i njegov ovlašteni zastupnik za Hrvatsku. Postoje tri verzije programa, a Prolight rabi njegovu najjaču verziju – onu s oznakom „PRO“. Taj se software sastoji od Pangolin Lasershow Designera 2000, Pangolin Showtimea, Sms messengera, Pangolin Livea i Live PRO-a. Pangolin Lasershow Designer 2000 služi za kreiranje frameova. Rezultat su atraktivne slike u 3D tehnologiji. Pangolin Showtimeom sličice se animiraju te se radi sinkroniziracija showa na glazbu. Imena Pangolin Livea i Livea PRO otkrivaju njihovu namjenu. Oni se koriste za rad uživo. Za vrhunski live show na glazbu DJ-a preporučuje se kombinacija laser show performera i softwarea Live PRO. Zabavu nevjerojatnih dimenzija stvara i Asteroids – kultna igrica koju publika može zaigrati putem projekcijskog lasera na površini bilo kojih dimenzija, npr. na pročelju neke velebne zgrade ili nebodera.

Najnovija verzija Pangolin softwarea zove se Beyond koja također dolazi u tri varijante od kojih Prolight koristi najjaču Ultimate verziju. u kombinaciji s Akai APC40 Midi kontrolerom ovo predstavlja budučnost u kontroliranju laserskih projektora.

Snaga cijelog sustava je u karti QM2000. To je nezavisna PCI kartica koja ima vlastiti procesor i radnu memoriju. Zahvaljujući tome laser show ne ovisi o snazi računala na kojem se vrti. Takva nezavisnost daje mu veliku stabilnost.

Među najkorištenijim konverterima su Lasershow Converter Flash, Lasershow Converter Max, Lasershow Video VST Video System i TraceIT. Pomoću njih se snimke i fotografije mogu pretvoriti u krivulje kakvima se služi laserska tehnologija.

Najnovijem Quickshowu i Beyondu nije potrebna karta QM2000. Dostatna mu mala Flashback karta koja se na računalo spaja putem USB-a. Lako se ugrađuje i u laserske projektore. Zbog svoje jednostavnosti i cijene Quickshow se nameće kao idealno rješenje za klubove.

Video galerija

Laser Show svjetlosne atrakcije

Prolight je tvrtka koja je u Hrvatskoj prva počela raditi s laserima, a danas je jedina koja radi s profesionalnim laserskim sistemima tvrtke Kvant.

Organizirajte svoje događaje s nama

javite nam se