Laser mapping

U novije vrijeme pojavila se nova umjetnička disciplina – umjetnost svjetla, koja je iz muzejskih prostora izašla van, na ulice, među ljude. Razni objekti, predmeti, arhitektura postaju veliko platno gdje umjetnici iz svijeta rasvjete mogu pokazati svu svoju kreativnost ostavljajući prisutne bez daha.

Laser mapping postao je jedan od gorućih efekata stvorenih u području laser showa. Najjednostavnije rečeno, laser mapping je naglašavanje, tj. iscrtavanje laserom  dijelova raznih objekata, zgrada, automobila itd., pri čemu se aktivno koriste arhitektonske značajke i oblik zgrada, odnosno objekata. Uz takvo ‘mapiranje’ može se dodati i animirana grafika, što

može biti idealno za naglašavanje logotipa tvrtke ili glavnih motiva nekog tematskog događaja.

Popularnost laser mapping-a je u eksplozivnom porastu i može ga se vidjeti primjerice u tematskim parkovima, kao trajna instalacija na hotelima, na eventima poput auto showa, koncertima…

Ovaj laserski efekt može biti sinkroniziran s drugim elementima koji mogu stvoriti multimedijski show, kao što su primjerice video ili druga vrsta laser efekta, što rezultira spektakularnom atrakcijom koja će svaki događaj zasigurno učiniti nezaboravnim.

Video galerija

Laser Show svjetlosne atrakcije

Prolight je tvrtka koja je u Hrvatskoj prva počela raditi s laserima, a danas je jedina koja radi s profesionalnim laserskim sistemima tvrtke Kvant.

Organizirajte svoje događaje s nama

javite nam se