Svjetlosna remek-djela

Ukrasiti prostor za vjenčanje nikad nije bilo lakše. Uz najljepše cvijeće i prigodno osvjetljenje svaki će prostor zablistati u posve novom sjaju.

Kakva sve remekdjela mogu stvoriti cvjećari, već je poznato no nove mogućnosti osvjetljenja i specijalnih svjetlosnih efekata mladenci tek otkrivaju. Oni koji su ih otkrili, tvrde da je riječ o nečemu čarobnom.

Iz svakodnevnog života znamo da čak i najmanja promjena osvjetljenja, npr. sjedimo li uz svijeću ili neonsku lampu, može izmijeniti sliku o nama. Isto je i s osvjetljenjem prostora. Zbog toga stručnjaci za uređenje interijera, a njihov primjer slijede i brojni mladenci, predlažu da se izgled poznate dvorane osvježi novim bojama, tj. prigodnim nijansama svjetlosti. U ostvarivanju njihovih zamisli najuspješnija je tvrtka Prolight. Njezini su nam majstori za rasvjetu kazali što je ono najpopularnije. Iako je moguće da dvorana cijele noći bude obojena u određenu boju, mladenci ipak više vole da prostor mijenja boje u skladu s tijekom večeri. Takvo pretapanje boja svakom trenutku daje nešto posebno. Dodatnu posebnost pojedinim dijelovima svadbe, npr. ulasku mladenaca ili prvom plesu daju efekti poput nježnih balončića od sapunice, sjajnih konfeta ili čak prekrasnoga umjetnog snijega. Uzvanici se nerijetko time toliko oduševe da upravo o tim jedinstvenim prizorima pričaju još danima, a i nakon niza godina s veseljem ih se sjećaju.

I za ples postoji posebna rasvjeta. Njome dominiraju skeneri čije šarene kretnje svjetlosti čak i one prikovane uz stolove, uspiju izmamiti na plesni podij. Uspoređujući, naime, odziv na ples uz takvu rasvjetu i pod velikim lusterima s klasičnim žaruljama, i glazbeni sastavi i DJ-i slažu se da je zabava višestruko uspješnija uz mogućnosti nove tehnologije.

Ista ta tehnologija omogućuje još brojna svjetlosna remekdjela – od osvjetljenja pročelja zgrade u kojoj se vjenčanje održava, do fascinantnog laser showa, jedinstvenog na ovim prostorima.

Ivana Pavić