Zelena laserska zraka vodi ravno u pustolovinu

Posjetitelje su dočekali laserski spektakl inspiriran filmom Star Wars, natjecanja u igranju videoigara i brojni plesni nastupi, natjecanja i radionice.

Zelena laserska zraka koja će se do nedjelje svakog dana od 17 sati do ponoći nadvijati nad gradom putokaz je koji će zainteresirane dovesti ravno do VII. Paviljona Zagrebačkog velesajma gdje se održava Sajam glazbe i multimedije. Sajam nudi brojne atrakcije, a najveća je na Prolightovom štandu na kojem će se u zamračenom prostoru svakog punog sata odigravati sedmominutni laserski spektakl, praćen trodimenzionalnim projekcijama likova iz filmova Star Wars i borbom kostimiranih Dartha Vadera i Lukea Skywalkera. Neobična je predstava već prvog dana oduševila posjetitelje.

Samo da se naigram!

-Laser je fantastičan! Nisam imala pojma da se svjetlom može toliko promijeniti prostor. Na trenutke sam potpuno zaboravila da sjedim u običnom crnom šatoru- rekla nam je oduševljena Ivana Marić.

Oni skloniji videoigrama zaputili su se odmah u Feniks gaming arenu gdje se ovog vikenda održava natjecanje u četiri najpopularnije virtualne online pustolovine- Warcraft III, Counter Strike1.6, Starcraft i Call of Duty 4. U gužvi oko kompjutora zatekli smo i dvadesetdvogodišnjeg Maria iz Trnskog:

Jedva sam dočekao ovo natjecanje! Totalni sam ovisnik o COD-u i već tjedan dana nagovaram frendove da se prijavimo. Ne moraju mi dati ni nagradu, samo nek’ me puste da se naigram kao čovjek – šali se on.

Nešto drugačije interese imaju dvojica budućih DJ-a, Tomislav Furač i Marko Šunjić koji su došli ravno iz škole:
-Čuli smo za besplatnu DJ radionicu, pa smo se došli prijaviti, a u nedjelju planiramo sudjelovati u natjecanju „Pokaži što znaš“. Tko zna, možda usput naletimo i na neki popust, pa kupimo novu opremu- povjeravaju nam dečki.

Neodlučni posjetitelji, koji za razliku od njih još uvijek nisu odredili svoj glazbeni put , odgovore će moći potražiti već u subotu na štandu Euo-unit music stores gdje će ih glazbeni stručnjaci uputiti u tajnu odabira pravog instrumenta.

Radionice glazbe i plesa

Novitet ovogodišnjeg Sajma multimedije i glazbe projekt je plesnog kluba Megablast, Sajam plesa. Osim spomenutog kluba svoje će umijeće na plesnom podiju posjetiteljima predstaviti Umjetnička škola Franje Lučića iz Velike Gorice, Športski plesni klub Tina iz Siska i Plesni studio Step by step, a posjetitelje će svakoga dana dočekati i projekcije brojnih glazbenih filmova.

Zainteresirani se mogu uključiti u niz plesnih radionica gdje će vođeni Megablastovim
instruktorima naučiti trbušne plesove, disco dance, break dance ili hip hop pokrete.

Natječaj za najbolju fotku

Građani koji odluče fotografskim aparatom ovjekovječiti zeleni laser, koji će narednih dana krasiti zagrebačko nebo i spajati Velesajam s odašiljačem na Sljemenu, fotografiju mogu prijaviti na Prolightovo natjecanje. Uz bogate nagrade i iznenađenja radovi sudionika bit će izloženi na internetskoj izložbi, a mogu biti korišteni i u promotivne svrhe tvrtke.