Otkrijte čari svjetlosti

Najatraktivniji balovi ostali su nam urezani u sjećanje zahvaljujući hollywoodskim reflektorima. Jednako tako i najljepše scene iz vlastitog života pamtimo u bojama. I za jedno i za drugo zaslužna je svjetlost.

Na radost mnogih, profesionalna je oprema za svjetlosne efekte u drugoj polovici prošloga stoljeća krenula korak dalje od svoje prvobitne namjene. Iz filmskih se studija, s koncertnih pozornica i marketinških događanja okrenula i prema «običnom» čovjeku koji je cijelo vrijeme u njezine mogućnosti gledao s oduševljenjem. Nakon što se dio tih atraktivnih efekata udomaćio na urbanim zabavama uz DJ-a, najbolji u svome poslu osluhnuli su trendove, te vodeći se mišlju kako posebni trenuci u životu zaslužuju i specijalnu svjetlost, uspjeli je i stvoriti.

Glamur koji je nekad stvarala svjetlost svijeća, danas se postiže specijalnim svjetlosnim efektima. Budući da u organizaciju vjenčanja ulazimo s premisom kako je jedino u životu, želimo da bude savršeno. Tako i svjetlost treba stvarati ugođaj po kojem želimo da se vjenčanje pamti. Mladenci se taj dan predstavljaju u najboljem svjetlu, naglašava se ljepota ambijenta, čini se sve kako bi se potaklo i održalo dobro raspoloženje.

Dokazano je da su nakon glazbe, dinamično programirani svjetlosni efekti najbolji poticaj na ples. Vole ih kako oni koji će svojim plesnim umijećem oduševiti prisutne, tako i oni koji svoje plesne korake tek usavršuju, pa im kretnje šarenih zraka svjetlosti koje ih podsjećaju na okruženje omiljene diskoteke, ulijevaju dodatnu sigurnost. Podij pun raspjevanih i rasplesanih uzvanika na biranu glazbu nekog od najboljih gradskih DJ-a želja je svakog novopečenog bračnog para.

I dok neki misle kako je atraktivan light show rezerviran samo za one s većim budžetom za svoj najsvečaniji dan u životu, iz Prolighta, tvrtke koja u najmu, projektiranju i programiranju svjetlosnih efekata spada među vodeće u Hrvatskoj, stiže nam drugačija informacija.

– S obzirom na želje i mogućnosti mladenaca, Prolight im nudi cijeli spektar usluga iz kojeg oni sami mogu izabrati od osnovne opreme, pa sve do uređaja kojima možemo osvijetliti vrt, perivoj ili dvorac u kojem se svadbena svečanost odvija – ispričao nam je direktor Prolighta dipl.ing. Hrvoje Šimić i otkrio kako se mladenci najčešće ugodno iznenade kada se raspituju o cijenama opreme.

Pravo oduševljenje slijedi na vjenčanju kada mladenci sa svojim prijateljima i rodbinom mogu uživati u onome što su sami zamislili, a suradnici poput Prolighta su im pomogli ostvariti. Čarolija je to koja ne traje samo tu večer, već će vas njezina ljepota kroz fotografije, video snimke i živo sjećanje razveseljavati čitav život.