Sjaj ljepote

Na vjenčanju svi želimo zablistati – kako mladenci, tako i uzvanici. Isti sjaj trebamo priuštiti i prostoru u kojem se slavlje održava. Iza nas je ostalo doba jeftinih papirnatih i balonskih dekoracija i stiglo vrijeme uređenja s ukusom i mjerom.

Uz nježne cvjetne dekoracije najpopularnije su svjetlosne intervencije u prostoru. Vrhunski stručnjaci za rasvjetu i specijalne svjetlosne efekte poput onih iz tvrtke Prolight mladencima znaju preporučiti kako odgovarajuće osvijetliti zidove i istaknuti najatraktivnije detalje u dvorani te na pročelju zgrade u kojoj se svadba održava. Isti uređaji koriste se i za osvjetljenje šatora te njegova okoliša. Takva vjenčanja znaju biti posebno čarobna, a bijelom svjetlošću obasjani grmovi i drveće zaokružuju ljepotu tog bajkovitog prizora. No svjetlosne dekoracije tek su dio ponude najboljih hrvatskih tvrtki za osvjetljenja.

Čak važniji dio njihova posla na događajima poput vjenčanja je osvjetljenje plesnog podija. Kvalitetna rasvjeta važan je čimbenik dobre atmosfere pa je to stavka na kojoj se pri organizaciji svadbe ne bi trebalo štedjeti. Naime, dinamične zrake svjetlosti scannera i moving headova potiču uzvanike na ples gotovo koliko i dobra pjesma, a zajedno s njom čine dobru podlogu za sjajnu zabavu. Ostalo je na gostima.

Kad smo kod plesa, cjelokupno vjenčanje zahvaljujući majstorima rasvjete dobiva svoju svjetlosnu koreografiju. Mladence se posebno obasjava pri ulasku u dvoranu, tijekom prvog plesa, rezanja torte i drugih bitnih trenutaka večeri. Razdoblja dok se poslužuju jela te ona plesnih blokova imaju pak svoje zakonitosti. Prvi traže jaču, no primjereno podešenu rasvjetu, a druga, kako smo spomenuli, posebno dinamične programe. Specijalni efekti stvaraju prizore za pamćenje. Svi koji su na vjenčanju vidjeli ples pod balončićima, snijegom ili kroz niski dim, te kadrove vjenčanja ne mogu zaboraviti. Baš kao niti veličanstven laser show.

U doba kad se sve više osoba i tvrtki bavi pružanjem usluga za vjenčanje, teško je izabrati odgovarajuću. Organizatori vjenčanja preporučuju tvrtke s najduljom tradicijom. Primjerice, Prolight je prva tvrtka u Hrvatskoj koja je počela raditi rasvjetu za vjenčanja, a svojim dugogodišnjim uspješnim poslovanjem jamči da ćete čak i u ovo nesigurno doba recesije dobiti uslugu kakvu ste naručili i platili. Budući da se vjenčanja planiraju najmanje 6 mjeseci unaprijed, važno je organizirati ga s pouzdanim partnerima. Zahvaljujući tomu na dan vjenčanja mladencima se na licu neće očitavati briga nego blistavi osmijeh.