Osvjetljenje ljepote

Uređenju prostora u kojem se održava vjenčanje, pridaje se sve više pažnje. Pomno se biraju stolnjaci, navlake za stolce, vrste cvijeća koje će uzvanike oduševiti svojim bojama i mirisima, te osvjetljenje koje će istaknuti ljepotu svakog detalja po kojem će mladenci i njihovi gosti još dugo pamtiti taj poseban dan.

Većinu dekoracija mladenci odabiru sami vodeći se vlastitim ukusom, no kod onih tehničke prirode potrebno je konzultirati se sa stručnjacima. Kao idealni sugovornici za to nameću se majstori rasvjete iz tvrtke Prolight koja u osvjetljenju vjenčanja u Hrvatskoj ima najduži staž i najbogatije iskustvo.

Posebna rasvjeta ljepoti interijera i eksterijera može dati posve novu dimenziju. Kako bi se naglasila posebnost njegova vanjskog izgleda, restoran u kojem se održava vjenčanje, može se osvijetliti bijelom svjetlošću ili pak obojiti u mladencima omiljene boje. Slične svjetlosne intervencije novi sjaj daje i unutrašnjem prostoru – kazao je Hrvoje Šimić, direktor Prolighta, te dodao da uzvanike posebno oduševljava isticanje onih detalja čiji je kreator sama priroda. Bijeli snop svjetlosti iz mraka će, na opće oduševljenje prolaznika, izvući veličanstveni grm ruža ili samozatajnu ljepotu stabla u blizini ulaza u restoran. U prostoru pak u kojem se održava slavlje, naglasak treba staviti na cvjetne kreacije s potpisom ljudske ruke. Kako višednevni rad sjajnih florista zbog neodgovarajućeg osvjetljenja ne bi prošao nezapaženo, stručnjaci iz Prolighta mladence savjetuju da posebnu pozornost pridaju osvjetljenju središnjeg stola na kojem se nalazi najatraktivniji cvjetni aranžman.

Plesnom su podiju namijenjeni dinamični programi svjetlosti koji će pratiti tijek zabave. Svaka pjesma time dobiva jedinstvenu svjetlosnu koreografiju. Posebni pak trenuci večeri poput ulaska mladenaca u dvoranu, prvoga plesa i rezanja torte mogu dobiti i dodatnu ljepotu zahvaljujući efektima poput nježnih balončića od sapunice, čarobnoga umjetnog snijega ili niskoga dima. Za mladence koji na svojem vjenčanju žele nešto uistinu posebno, tu je veličanstveni laser show.

Za svoj rad tvrtka Prolight dobila je niz priznanja, a posebno je ponosna na ona sa sajmova vjenčanja. Naime, lijepo je raditi za korporativne klijente, no posebna je čast sudjelovati u kreiranju dana koji će dvoje ljudi pamtiti čitav život, kazao je Šimić i složio se kako ta čast nameće i veliku odgovornost. Zbog toga budućim mladencima savjetuje da u planiranju vlastitog vjenčanja ne pristaju na kompromise. Taj dan, ističe, imaju pravo za sebe tražiti ono najbolje.