Ljepota je u detaljima

Zbog užurbanog ritma svakodnevice, rijetko tko danas uočava one prekrasne sitnice koje nas okružuju, a kojima su se divili najveći umjetnici svih vremena. Unatoč onečišćenju na koje nas upozoravaju ekolozi, imamo sreću da je u našoj zemlji grana rascvjetale voćke obasjana zrakom proljetnog sunca još uvijek jednako fascinantna kao i prije nekoliko stoljeća.

Slika je to koja potvrđuje da je ljepota u detaljima. Njihovu čar otkriva nam svjetlost – ista ona pojava koja je od početka civilizacije fascinirala čovjeka i pokretala ga da stvori svijet u kakvom danas živimo. U priči o čaroliji svjetlosti, poglavlje o osvjetljenjima za vjenčanja jedno je od najljepših. Neki detalji tog važnog dana u sjećanje nam se urezuju u svoj svojoj punini boja, mirisa, okusa i zvukova. Ono što vidimo, posebno je upečatljivo. Zato taj prizor treba izmamiti oduševljenje.

Svečani ulazak u dvoranu, prvi ples, rezanje torte i bacanje buketa – trenuci su koji na vjenčanju zaslužuju posebnu pozornost. Njihova se ljepota najbolje može naglasiti specijalnim svjetlosnim efektima, a najviše ih kao i one najkvalitetnije u svojoj ponudi ima tvrtka Prolight.

Balončići od sapunice odvest će vas u svijet najljepših bajki. Romantičan ugođaj koji taj efekt stvara uz omiljenu vam laganu pjesmu, podsjetit će vas na sve one lijepe trenutke zbog kojih ste osobi s kojom zagrljeni plešete, nekoliko sati ranije rekli sudbonosno “da”.

Sličan naglasak na posebnost prvog plesa stavlja teški dim, tj. efekt suhog leda. Fotografije i snimke koje su ovjekovječile ples mladenaca na podiju prekrivenom niskim dimom, iznova oduševljavaju sve koji su to vidjeli uživo. Potvrđuju nam to bračni parovi koji su taj efekt isprobali na vlastitom vjenčanju prije nekoliko godina kada su posebne svjetlosne tehnike bile novitet, a sada ga s mnogo žara preporučuju prijateljima.

Jednako je omiljen tijekom cijele godine i umjetni snijeg čije su pahuljice najdojmljivije kada osvjetljenje zrakama bijele svjetlosti zalepršaju na neku od najljepših božićnih pjesama. Sjećanje na taj doživljaj, nešto je što bi svatko poželio ispod bora.

Oni koji ne žele snijeg, nerijetko se odlučuju za konfete koji svojim svjetlucanjem prilikom lagana pada oduševljavaju nazočne. Svi ti efekti prilagođavaju se željama mladencima, a bez obzira na njihovu ekskluzivnost, cijene su pristupačne prosječnom džepu.

Koliko atmosferu može podići dobro osvjetljenje, iz vikenda u vikend potvrđuju najposjećenije diskoteke u zemlji. Za izvrsno raspoloženje posjetitelja, pored dobre glazbe, najzaslužniji je stručno isprogramiran light show. On potiče na ples i one manje vješte u plesnim koracima. Toga su svjesni mnogobrojni mladenci koji za vlastito vjenčanje naručuju tzv. skenere. Zahvaljujući dinamičnim kretnjama svjetlosti cijelu će večer uživati na podiju punom svojih rasplesanih prijatelja i rodbine.

Za visokobudžetna vjenčanja tu je laser show koji jedini u Hrvatskoj posjeduje tvrtka Prolight. On se može programirati na omiljenu pjesmu naručitelja ili može koristiti već gotov program. Fantastične kretnje zraka i oblika malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Oni koji žele naglasiti ljepotu dvorane u kojoj je slavlje, posežu za rasvjetom arhitekture. Najljepši detalji pročelja mogu se izdvojiti fiksnim osvjetljenjem, a ako se naglasak želi staviti na ljepotu pročelja zgrade u cjelini, preporučuje se njegovo osvjetljenje bojama koje se pretapaju iz jedne u drugu. Dodatnu eleganciju vanjskom prostoru pruža dekoracija svjetlošću cvijeća i drveća. Majstori rasvjete i specijalnih svjetlosnih efekata iz tvrtke Prolight u svakom vrtu, perivoju i parku pronalaze skrivenu ljepotu.

Usluge su to bez kojih se vjenčanje može održati, ali oni koji znaju da je ljepota u detaljima, neku od njih sigurno će si priuštiti. Mi romantične duše želimo vjerovati da je vjenčanje samo jedno u životu.

Andrea Renić