Informacije o provedbi projekta

U sklopu Javnog poziva „E-impuls“, referentne oznake KK.03.2.1.06. poduzeće Prolight d.o.o. postalo je korisnikom bespovratnih sredstava za projekt „Jačanje kapaciteta mikro tvrtke Prolight d.o.o. kroz ulaganje u proširenje poslovne jedinice izrade profesionalnih fotografija“, koji je financiran u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj.


FOND
Europski fond za regionalni razvoj
OPERATIVNI PROGRAMOperativni program Konkurentnost i kohezija
JAVNI POZIVE-impuls
REFERENTNA OZNAKA POZIVAKK.03.2.1.06.
KORISNIKProlight d.o.o.
NAZIV PROJEKTAJačanje kapaciteta mikro tvrtke Prolight d.o.o. kroz ulaganje u proširenje poslovne jedinice izrade profesionalnih fotografija
REFERENTNA OZNAKA PROJEKTAKK.03.2.1.06.2073.
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA356.208,80 HRK
Dodijeljen iznos bespovratnih sredstava (potpore)299.212,03 HRK
INTENZITET POTPORE83,99905%
Razdoblje provedbe projekta01.02.2017. – 1.12.2017.
TRAJANJE PROJEKTA10 mjeseci
CILJ PROJEKTASvrha projekta je jačanje konkurentnosti tvrtke ulaganjem u razvoj i jačanje poslovnih kapaciteta kroz proširenje postojeće poslovne jedinice.

Kratki opis projekta

Kontakt osoba za više informacija
Hrvoje Šimić, direktor i voditelj projekta
E-mail: info@prolight.hr

Više informacija potražite na poveznicama

www.strukturnifondovi.hr
Operativni program Konkurentnost i kohezija
E-impuls natječaj
„Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost poduzeća Prolight d.o.o.“

Predmetno ulaganje je potrebno s obzirom na sve brže promjene koje se odvijaju na tržištu, zbog čega je neophodno ulaganje u IKT, edukaciju zaposlenika te promidžbu. Predmetnim ulaganjem se postiže konkurentska prednost na tržištu koja se očituje kroz širenje poslovanja, rast prihoda i rast broja zaposlenih. Projektom će se pridonijeti rješavanju problema zastarjelosti tehnologije kojim se služe tvrtke u poslovanju što im onemogućuje daljnji rast i razvoj u skladu sa svjetskim trendovima, posebno kada je u pitanju fotografska djelatnost i tehnologija rasvjete. Provedbom projekta i primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije očekivani su rezultati:

 Specifični ciljevi su:
1. Očuvana 3 radna mjesta
2. Otvorena 2 nova radna mjesta
3. Povećani prihodi od prodaje za 41%
4. Doprinos potaknutih ulaganja u MSP kojima  je dodijeljena potpora u iznosu od 56.992,77 HRK

Provedba projekta uključuje sljedeće elemente projektnih aktivnosti:
1. Troškovi IKT (hardver i softver) i audio-video rješenja izravno povezanih s projektom
2. Troškovi stručnog osposobljavanja, stjecanja know how vezana uz projekt
3. Promidžba i vidljivost
4. Upravljanje projektom i administracija

Budući da Prolight već godinama radi raznovrsne programe s laserima, prije par je godina počeo kreirati i vlastite. Laserskim labirintom i laserskom harfom oduševio je i strane stručnjake zbog čega je tvrtka osvojila nekoliko svjetskih priznatih nagrada.

Upravo zahtjevnost klijenta koji traže uslugu na svjetskom nivou potakla je tvrtku na dodatno moderniziranje IKT opreme i proširenje usluge. Ulaganje se sastoji od kupnje svjetski priznate fotografske opreme, edukacije te promidžbe usluga tvrtke kroz izradu responzivne web stranice.

Kroz prilagodbu web stranice za korisnike mobitela i tableta, proširit će se usluga tvrtke na novi segment tržišta. Projektnim ulaganjem, tvrtka će uložiti u Google, Facebook i Youtube oglašavanje projekta kao i u izradu promo filma koji bi bio prikazivan na društvenim mrežama. Na novoj web stranici će ujedno biti dodana nova usluga profesionalnog fotografiranja. Kako bi se otklonio problem ne konkurentnosti tvrtke na tržištu, tvrtka ulaže u kupovinu foto opreme, računala i softwarea potrebnih za uspješno pokretanje djelatnosti fotografiranja na vjenčanjima.

Brzi povrat investicije se očekuje kroz već osmišljene aktivnosti promoviranja usluge kao što je izlaganje na sajmovima vjenčanja kako bi se budućim klijentima prezentirala nova usluga.

Organizirajte svoje događaje s nama

javite nam se