O nama

Potaknut željom da hrvatskim tvrtkama za potrebe raznovrsnih evenata pruži usluge rasvjete i specijalnih efekata po najvišim svjetskim standardima, a nakon višegodišnjeg proučavanja te vrste tehnike u zemlji i inozemstvu, dipl. ing. Hrvoje Šimić 2000. je godine u Zagrebu osnovao Prolight. U početku je Prolight djelovao isključivo kao obrt, a nakon nekoliko godina razvojem poslovanja registrirana je i istoimena tvrtka.

Od pionira u svojoj djelatnosti u Hrvatskoj Prolightovi su se zaposlenici razvili u stručnjake koji i najzahtjevnije zamisli svojih klijenata mogu pretvoriti u stvarnost. Njihova je vizija bila specijalizirati se za područje rasvjete do najsitnijih detalja. Konstantnim obukama u Hrvatskoj i dodatnim usavršavanjima u inozemstvu to su i postigli. Takvim su znanjem stekli predispozicije za oblikovanje rasvjete na svim vrstama evenata – od glamuroznih predstavljanja novih vozila preko avangardnih modnih revija i spektakularnih koncerata do specijalnih projekata poput grandioznih otvorenja festivala i proslava nacionalnih praznika.

Drugi preduvjet koji je Prolightu omogućio da svojim klijentima jamči vrhunsku kvalitetu usluge, bila je nabavka odgovarajuće opreme. Sva oprema koju je tvrtka godinama nabavljala, birana je po najvišim touring standardima. Zahvaljujući takvoj tehnologiji čak i najveći eventi mogu zablistati punim sjajem. No, ne zaboravimo ni one male. Konferencije za novinare, domjenci, klupski koncerti i kućni tulumi – neki su od događaja koji će upravo zahvaljujući rasvjeti izgledati onako kako zaslužuju.

Prolightovi su stručnjaci uvijek na raspolaganju event menadžerima jer znaju kakvom opremom raspolažu i što se sve njome može napraviti. Upravo iz takvih razgovora rađaju se ideje po mjeri eventa koji se priprema. Nerijetko upravo tako kreirani eventi bivaju nagrađeni posebnim nagradama. Prolight se već može pohvaliti nizom nagrada i priznanja koje je primio za svoj rad u Hrvatskoj i inozemstvu.

Među eventima najčešće se rade promocije, prezentacije, konferencije, sajmovi, modne revije, televizijska snimanja, vjenčanja, koncerti i partyji no poseban su izazov stručnjacima Prolighta veliki projekti u koje mogu ugraditi sve svoje znanje i iskustvo.

Pri kreiranju nezaboravnih vizualnih doživljaja posebno preporučuju svjetlosne i specijalne efekte poput niskog dima, umjetnog snijega i balončića od sapunice te veličanstveni laser show. Budući da Prolight već godinama radi raznovrsne programe s laserima, prije par je godina počeo kreirati i vlastite. Laserskim labirintom i laserskom harfom oduševio je i strane stručnjake.

Uz spomenuto Prolight svojim klijentima nudi i usluge scenografije, najma video i audio opreme. Zastupnik je i poznatih svjetskih proizvođača uređaja za rasvjetu, specijalne svjetlosne efekte i lasere.